نگارش مقاله

مركز جامع مشاوره و انجام خدمات پژوهشي و پژوهش هاي دانشگاهي

نگارش مقاله

۱۳ بازديد

استخراج مقاله، يكي از فرآيندهاي بسيار با اهميتي است كه هر پژوهشگري بعد از اتمام پايان نامه و يا رساله خود با آن روبرو خواهد شد. فرآيند استخراج مقاله اگر به شكل درست و استاندارد خود انجام شود، در نهايت نتيجه كار يك مقاله بسيار با كيفيت خواهد بود. يك پژوهشگر براي اينكه بتواند اقدام به استخراج مقاله از پايان نامه خود كند، بايد به اصول كلي نگارش مقاله و ساختار علمي آن تسلط كامل داشته باشد. بر خلاف باور بسياري از دانشجويان اساساً مفهوم استخراج مقاله از پايان نامه، كپي پيست كردن بخش هاي مختلف پايان نامه و رساله در قالب مقاله نيست. شايد در نگاه اول اينطور بنظر برسد كه تبديل يك پايان نامه ۱۵۰ صفحه اي به يك مقاله ۱۰ صفحه اي، چيزي جز خلاصه كردن فصول پايان نامه نيست. اما هرگز در نگاه اول تصميم نگيريد!، در صورتي كه نگارش مقاله بصورت كپي و پيست كردن انجام شود، مقاله شما كيفيت لازم را نخواهد داشت. بنابراين، استخراج مقاله خصوصا در سطح ISI, SCOPUS ويژگي هاي منحصربفردي دارد كه به وضوح آن را از ساير مقالات تفكيك مي كند. يك مقاله علمي نتيجه يك پژوهش سيستماتيك، ژرف، منطقي و متمركز است كه يك موضوع نوآورانه را با رويكردي دقيق و تحليلي مورد بررسي قرار مي دهد.


اهميت استخراج مقاله براي دانشجويان ارشد و دكتري

استخراج مقاله از پايان نامه يا رساله به دلايل مختلفي براي دانشجويان اهميت پيدا مي كند. برخي از دانشجويان با هدف دفاع از رساله دكتري، برخي براي انتشار يافته هاي تحقيقاتي خود در ژورنال هاي بين المللي، برخي براي بهره مند شدن از مزاياي چاپ مقاله در داخل كشور و برخي ديگر براي تقويت رزومه و اپلاي اقدام به استخراج و نگارش مقاله مي كنند. استخراج و يا نگارش مقاله براي دانشجوياني كه قصد پذيرش تحصيلي و اپلاي را دارند از الزامات است و دانشجو براي تقويت رزومه خود ميتواند سريعترين راه كه همان استخراج مقاله است را انتخاب كند. معمولا دانشجوياني كه در رزومه تحصيلي خودشان حداقل يك يا دو مقاله ISI داشته باشند، نسبت به ساير رقبا شانس بالاتري براي پذيرش و فاند تحصيلي خواهند داشت. وجود مقاله در رزومه دانشجو مي تواند به اعضاي كميته ارزياب در دانشگاه مورد نظر اين پيام را برساند كه شخص متقاضي (Applicant) به مباحث پژوهشي، تحقيقاتي و نگارش علمي كاملا تسلط دارد. بنابراين فرآيند استخراج مقاله به دليل سرعت بالا در آماده سازي، مي تواند يكي از بهترين و مناسب ترين گزينه هاي تقويت رزومه براي دانشجويان در تمامي مقاطع تحصيلي محسوب شود.


ضرورت وجود يك ساختار استاندارد در فرآيند استخراج مقاله

در صورتي كه فرآيند نوشتن مقاله از پايان نامه مطابق با استانداردهاي ساختاري مقالات علمي انجام نشود تبديل به يك كار پژوهشي ضعيف مي شود كه قابليت چاپ در هيچ يك از مجلات معتبر علمي را نخواهد داشت. اگر به عنوان يك پژوهشگر، مقالات موجود در ژورنالهايي مانند Emerald, Tylor & Francis, Sage, Elsevier و غيره را مورد بررسي قرار دهيد، متوجه خواهيد شد كه تمامي مقالات موجود در اين ژورنالها توانسته اند اطلاعاتي بسيار تخصصي را بصورت كاملا سازمان يافته و استاندارد در اختيار مخاطبان خود قرار دهند. اما مقالات موجود در ژورنال هاي با سطح كيفي پايين تر در ايجاد اين ارتباط علمي مشكل داشته و از نواقص زيادي مانند عدم رعايت استانداردهاي نگارشي در مقاله، وجود برخي نواقص علمي و تخصصي، سردرگمي نويسنده مقاله در پرداختن به موضوع اصلي و عدم برخورداري از تحليل هاي آماري رنج مي برند. اساساً فرآيند نگارش و استخراج اينگونه مقالات به گونه اي طي شده است كه نمي توانند با خواننده ارتباط علمي شفافي برقرار كنند و معمولا مخاطب را دچار ابهام خواهند كرد. بنابراين، پژوهشگر در زمان نوشتن مقاله از پايان نامه بايد به استانداردهاي ساختاري مقاله نويسي مسلط بوده تا بتواند اطلاعات علمي درون مقاله را بصورت واضح و دقيقي در اختيار مخاطب خود قرار دهد.


استخراج مقاله و انتخاب نوع مجلات علمي (ژورنال Journal)

انتخاب مجلات علمي (ژورنال Journal) ممكن است قبل يا بعد از فرآيند استخراج مقاله اتفاق بيافتد. برخي از پژوهشگران قبل از استخراج مقاله اقدام به انتخاب ژورنال مورد نظرشان مي كنند تا بتوانند نگارش مقاله را در قالب ژورنال مورد نظر انجام دهند. و اما برخي ديگر از پژوهشگران بعد از استخراج مقاله اقدام به انتخاب ژورنال هدف مي كنند كه در اين روش بعد از ارزيابي محتواي مقاله، فرآيند انتخاب ژورنال متناسب با احتمال چاپ و پذيرش بالا انجام مي پذيرد. بطور كلي مقالات استخراج شده را مي توان در يكي از مجلات علمي زير سابميت كرد.

مجلات ISI،WOS: مجلات ISI, WOS از زير مجموعه هاي شركت تامسون رويترز (Thomson Reuters) مي باشند كه در سال ۱۹۶۰ توسط يوجين گارفيلد از دانشگاه پنسيلوانيا تاسيس شد. واژه ISI يك واژه بسيار رايج در زبان فارسي است و غالبا به مقالاتي اطلاق مي شود كه از نظر محتوايي بسيار علمي و تخصصي هستند. البته تمامي ژورنال هاي ISI از سطح كيفي يكساني برخوردار نيستند و ايمپكت فاكتور آنها، اچ ايندكس مقالات موجود در اين ژورنال ها خود عاملي براي دسته بندي ژورنال هاي ISI محسوب مي شود. بنابراين توصيه مي شود در زمان بررسي ژورنال مورد نظرتان حتما به بخش ايندكسينگ (Indexing) ژورنال رفته و آن را بررسي نمائيد تا از اعتبار ژورنال اطمينان داشته باشيد. لازم به ذكر است مي توانيد از سايت JCR نيز در اين زمينه استفاده كنيد.


مجلات مهندسي برق و الكترونيك (IEEE): مجلات IEEE با بيش از ۵ ميليون مقاله چاپ شده در رشته هاي برق، الكترونيك، علوم كامپيوتري و ساير رشته هاي مهندسي يكي از بزرگترين و معتبرترين انتشارات در اين زمينه محسوب مي شوند. انتشارات IEEE بيش از ۱۰۰ ژورنال معتبر در رشته هاي مختلف مهندسي برق و الكترونيك را پوشش مي دهند.


مجلات اسكوپوس(Scopus): نمايه اسكوپوس يكي از زيرمجموعه هاي نشريه معتبر الزوير (Elsevier) مي باشد كه با بيش از ۲۵ ميليون سند و بيش از ۵ هزار ناشر، يكي از مجلات بسيار معتبر و شناخته شده در تمامي رشته هاي دانشگاهي محسوب مي شود. اين مجلات در چهار دسته بندي كلي (Q1,Q2,Q3,Q4) مي باشند كه Q1 جزء بالاترين و با كيفيت ترين آنها است. مجلات اسكوپوس در حال حاضر در تمامي رشته هاي دانشگاهي و علمي، اقدام به پذيرش و چاپ مقاله مي كنند.


مجلات ISC: پايگاه استناد علوم جهان اسلام ISC كه به عنوان Islamic World Science Citation Center نيز شناخته مي شود در سال ۲۰۰۸ در باكو آذربايجان تاسيس شد و كليه دانشگاه هاي فعال در كشور هاي اسلامي ملزم به همكاري با اين موسسه شدند. بر اساس چشم انداز مشخص شده توسط اين موسسه، اين نهاد قصد دارد در زمينه چاپ مقالات و مرجعيت مقالات علمي تا سال ۲۰۲۶ هم تراز ساير مراكز اسنادي بين المللي مانند ISI و Scopus باشد.


مجلات برتر در حوزه پزشكي (PubMed, PubMed Central, MedLine): مقالات نگارش شده در زمينه پزشكي و يا زيست شناسي در يكي از سه پايگاه اصلي و معتبر اين رشته ها يعني پابمد(PubMed)، پابمد سنترال(PubMed Central) و مدلاين(MedLine) چاپ مي شوند. مجله پابمد و پابمد سنترال توسط كتابخانه ملي پزشكي آمريكا در سال ۱۹۹۶ تاسيس شدند و حاوي بيش از ۲۲ ميليون منبع در رشته هاي مختلف پزشكي و زيست شناسي مي باشند. مجله مدلاين نيز توسط كتابخانه ملي آمريكا در سال ۱۹۶۰ تاسيس شده و حاوي بيش از ۱۶ ميليون مقاله از ۴۵۰۰ پايگاه علمي مي باشد.


مقالات علمي-پژوهشي: مقالات علمي-پژوهشي به مقالاتي اطلاق مي شوند كه با هدف كشف و تبيين يك موضوع در جامعه و يا رويكرد حل مشكلي در جامعه اقدام به تحقيق نظام مند مي كند. هدف اصلي اين پژوهش، شناخت و بررسي يك مشكل علمي درون ساختار جامعه و بسط دانش در اين زمينه مي باشد. درجه علمي و كيفيت اين مجلات در داخل، از طريق سازمان هايي مانند وزارت علوم، تحقيقات و فناوري، وزارت بهداشت، درمان و علوم پزشكي مشخص مي شود.


مجلات نمايه شده در سيويليكا: مقالاتي كه در فهرست سيويليكا نمايه مي شوند جزء مقالات معتبري هستند. اين مقالات عموما از طرف بسياري از مراكز علمي و دانشگاهي معتبر، شناخته شده و در تحليل هاي رتبه بندي و علم سنجي از طرف اين موسسات لحاظ مي شوند.


مجلات علمي ترويجي: اين مجلات از طرف وزارت علوم، تحقيقات و فناوري تاييد شده است. ليست اين مجلات كه آخرين آن در ارديبهشت ماه ۱۳۹۷ منتشر شده است، در اختيار تمامي مراكز آموزشي، وزارتخانه ها و ارگان هاي دولتي قرار گرفته است.


مجلات علمي-تخصصي: مجلات علمي تخصصي مجلاتي هستند كه به صورت تخصصي در يك زمينه خاص اقدام به چاپ و انتشار مقاله مي كنند. اينگونه مجلات از طرف وزات علوم، تحقيقات و فناوري نمايه شده نيستند و تنها توسط ارگان ها و اشخاص حقيقي و حقوقي منتشر مي شوند.حال كه با انواع مجلات علمي بيشتر آشنا شديد، قصد داريم شما را با بخش هاي مختلف يك مقاله آشنا كنيم.


چگونگي استخراج مقاله استاندارد از نظر ساختاري

فرآيند استخراج و نوشتن مقاله از پايان نامه بايد كاملا هدفمند باشد تا احتمال پذيرش و چاپ در ژورنال هاي بين المللي و معتبر را بالا ببرد. براي مثال ممكن است پايان نامه دانشجويي از نظر محتوايي در بالاترين سطح كيفي خود باشد ولي فرآِيند استخراج مقاله از پايان نامه آنچنان غير استاندارد و غير حرفه اي انجام شود كه در نهايت احتمال ريجكت شدن آن افزايش يابد. بنابراين توصيه ميشود در زمان استخراج مقاله و يا نوشتن مقاله از پايان نامه حتما به استانداردهاي ساختاري مقاله توجه فرمائيد. يك مقاله استاندارد از نظر ساختاري شامل اجزاء زير مي باشد:

  • عنوان
  • نام نويسندگان
  • چكيده
  • كليدواژه ها(معمولا در انتهاي چكيده به صورت يك پاراگراف جداگانه نگارش مي شود).
  • مقدمه
  • ادبيات موضوع(شرح كاملي از موضوع و استفاده از منابع به روز در آن)
  • روش تحقيق
  • بحث و نتيجه گيري
  • منابع

 

اهميت عنوان در فرآيند استخراج مقاله

همواره قبل از اقدام به استخراج مقاله سعي كنيد يك عنوان دقيق و شفاف براي مقاله خود انتخاب كنيد. بر اساس مطالعات انجام شده يك رابطه مستقيم بين تعداد واژه هاي موجود در عنوان مقاله و ميزان سايتيشن به آن وجود دارد. بر اساس تحقيقي انجام گرفته در زمينه رابطه بين طول عنوان و ميزان سايتسشن كه در سال ۲۰۱۷ بر روي بيش از ۲۲ ژورنال ISI با ايمپكت بيش از يك انجام گرفت، مشخص شد كه مقالات با عنوان طولاني تر و تعداد واژه هاي بيشتر ميزان سايتشن بالاتري نسبت به ساير مقالات داشته اند. بنابراين چنانچه در زمان استخراج مقاله به موضوعي مثل سايتشن فكر مي كنيد سعي كنيد عنوان طولاني تري براي آن انتخاب نمائيد ، اين فاكتور در نگارش پروپوزال دكتري نيز اهميت بسيار بالايي دارد .


اهميت ترتيب نام نويسندگان در فرآيند استخراج مقاله

يكي از موارد ديگري كه در فرآيند استخراج مقاله اهميت پيدا مي كند، رعايت ترتيب نويسندگان است. چرا كه در زمان ارزيابي مقاله، ترتيب نويسندگان بسيار اهميت پيدا مي كند. نويسنده اول بيشترين امتياز و به ترتيب نويسندگان بعدي به اندازه مشاركت شان در مقاله، رتبه بندي و امتيازبندي مي شوند. در برخي مواقع ممكن است، نويسنده مسئول (Corresponding Author) به عنوان نويسنده اول در مقاله نباشد كه در اين صورت امتيازبندي تا حدي متفاوت خواهد بود. فاكتورهايي مانند Affilation، اسم دانشگاه و آدرس ايميل از جمله مواردي هستند كه در زمان نوشتن مقاله از پايان نامه بايد رعايت شده و مطابق استانداردها باشند.


چگونگي نگارش چكيده در يك مقاله

در زمان استخراج مقاله از پايان نامه يكي از بخش هايي كه نياز به ظرافت و هوشمندي در فرآيند نگارش دارد، بخش چكيده است. چرا كه بايد چندين مطلب را بصورت كاملا شفاف و دقيق نهايتا در ۳۰۰ كلمه بيان كرد. چكيده يك مقاله در بيشتر ژورنال هاي ISC, ISI, Scopus محدوده اي بين ۲۵۰ تا ۳۰۰ كلمه دارد كه نبايد از آن تجاوز كند. بنابراين نياز است كه پژوهشگر در زمان استخراج مقاله كليتي از پيشينه، هدف، روش آماري، يافته ها و نتيجه گيري را با ظرافتي بسيار زياد در قالب ۳۰۰ كلمه گنجانده و ارائه كند. براي نمونه تمامي پيش نويس هاي ارائه شده توسط نشريه معتبر الزوير (ٍElsevier) در همين قالب ۳۰۰ كلمه براي چكيده تنظيم و آماده شده اند.
بنابراين در زمان استخراج مقاله حتما دقت كنيد كه فاكتورهاي زير در آن گنجانده شوند:

  • بيان موضوع و مشكل تحقيق (حوزه تمركز تحقيق).
  • روش شناسي تحقيق (مطالعات تجربي، روش نمونه گيري، جامعه آماري و پرسشنامه).
  • نتايج و يافته هاي تحقيق
  • بحث و نتيجه گيري كلي تحقيق به همراه پيشنهادات اصلي پژوهش

 

ضرورت انتخاب كليد واژه ها در فرآيند استخراج مقاله

يكي ديگر از اصول بنيادين كه در زمان استخراج مقاله از پايان نامه بايد به آن توجه داشته باشيد، انتخاب كليد واژه هاي تحقيق است. كليد واژه ها به گونه اي انتخاب مي شوند كه بيانگر محتواي مقاله بوده و ارتباط كاملا نزديكي با عنوان مقاله داشته باشند. اگر قصد داريد مقاله شما تعداد بازديد هاي بيشتري دريافت كرده و احتمال سايتيشن آن بالا برود، يكي از بهترين راه هاي براي اين موضوع انتخاب كليد واژه هاي درست در فرآيند نگارش مقاله است.


نحوه نگارش مقدمه در فرآيند استخراج مقاله

نگارش مقدمه در زمان استخراج مقاله از پايان نامه بايد كاملا استاندارد و نظام مند انجام شود. بسياري از مقالاتي كه در همان ابتداي كار بعد از سابميت از طرف ژورنال هاي ISI, Scopus ريجكت مي شوند ممكن است بدليل نقص در مقدمه مقاله باشد. ميتوان گفت بسياري از سردبيرها در ژورنال هاي ISI, Scopus در همان مرحله اول پيش از اينكه مقاله شما را براي بازبيني (Review) به داوران بفرستند اقدام به بررسي مقدمه مقاله شما مي كنند. در صورتي كه نتوانند با مطالعه اين بخش درك روشني از محتوا و يا ضرورت پژوهش پيدا كنند بلافاصله نامه ريجكت را براي شما ارسال مي كنند. حال سوالي كه به ذهن پژوهشگر و يا دانشجو مي رسد اين است كه چگونه مي توانيم در فرآيند استخراج مقاله، مقدمه اي نگارش كنيم كه تمامي فاكتورهاي لازم را داشته و كاملا استاندارد و علمي بنظر برسد. بطور كلي بخش مقدمه بايد دربرگيرنده فاكتورهاي زير باشد:

  • ارائه توضيحي مختصر و قانع كننده در مورد دليل و ضرورت انجام پژوهش
  • ارائه توضيحي مختصر در مورد موضوع، اهداف و سوالات تحقيق
  • نگارش ادبيات موضوع مرتبط با عنوان مقاله به گونه اي كه بتوان يك ارتباط منطقي بين پيشينه پژوهش و مسئله تحقيق شما ايجاد كرد.
  • مشخص كردن كاربرد پژوهش و اهميت آن براي جامعه
  • بيان نتايج بدست آمده از پژوهش هاي پيشين با هدف ارائه راه حل براي تحقيق پيشرو

بنابراين زماني كه فرآيند استخراج مقاله از پايان نامه را تكميل كرديد بايد به اين موضوع توجه كنيد آيا فاكتورهاي ذكر شده در بخش مقدمه مقاله استخراجي وجود دارد يا خير. وجود اين فاكتورها در بخش مقدمه مقاله مي تواند كيفيت آن را تاسطح ISI ارتقا ببخشد.

 

نحوه استخراج و نگارش ادبيات موضوع (Literature Review) در مقاله

يكي از تفاوتهاي ميان نگارش مقاله با استخراج مقاله در نحوه آماده سازي و ساختار بندي ادبيات موضوع (Literature Review) است. زماني كه شما به عنوان پژوهشگر اقدام به نوشتن مقاله از پايان نامه مي كنيد بايد بخش ادبيات موضوع را بصورت اقتباسي از محتواي پايان نامه آماده كنيد. اين بدين معنا است كه شخص پژوهشگر نمي تواند تغييرات زيادي را در محتواي آن ايجاد كند و عموما بايد به محتواي پايان نامه پايبند باقي بماند. اما زماني كه همين پژوهشگر قصد نگارش مقاله از ابتدا را داشته باشد، مي تواند به انتخاب خود اقدام به گزينش منابع و محتوا نمايد. اما بايد به اين موضوع توجه داشته باشيد كه زماني كه اقدام به استخراج مقاله مي كنيد، نمي توانيد تمام ادبيات موضوع پايان نامه را در قالب مقاله بگنجانيد و بايد اقدام به انتخاب درست محتوا كنيد. بنابراين توصيه مي شود اطلاعاتي را در مقاله استخراج شده بگنجانيد كه ارتباط مستقيمي با عنوان داشته و كاملا واضح مسئله تحقيق را بيان مي كنند. ادبيات موضوع در برگيرنده بخش هاي زير مي باشد كه گنجاندن تمامي موارد ذكر شده موجب افزايش كيفيت مقاله خواهد شد:

  • هر مطلب در سرفصل مربوط به خود در زمان نگارش ادبيات موضوع قرار بگيرد.
  • ارتباط بين مطالب مختلف در ادبيات موضوع را بطور واضح و شفاف بيان كنيد.
  • سعي كنيد هرگونه گپ محتوايي در ادبيات موضوع را با پيشينه هاي تحقيق مرتبط و به روز پوشش دهيد.
  • بيان نتايج مربوط به تحقيقات پيشين بصورتي كه بتواند راه حلي براي مسئله تحقيق شما باشد.

لازم به ذكر است هيچگاه در فرآيند استخراج مقاله  يا نگارش مقاله نبايد متون مختلف را در قالب ادبيات موضوع خلاصه كنيد. بلكه مناسب ترين رويكرد براي نگارش ادبيات موضوع، گردآوره محتوا با ديد تحليلي، تلفيقي و استنتاجي است تا بتوانيد ارتباط و انسجام كل مقاله را به درستي حفظ كنيد.

 

اهميت روش تحقيق در استخراج مقاله

حال كه نيمي از فرآيند استخراج مقاله از پايان نامه را به انتها رسانده ايد نوبت به آن رسيده است تا در مورد روش گردآوري و تحليل داده ها بصورت دقيق و شفاف صحبت كنيد. اين بخش از فرآيند نگارش مقاله كه به موضوعاتي مانند روش هاي تحليل آماري، گردآوري داده ها، ابزار معمول و رايج براي گردآوري داده ها، جامعه آماري، جامعه نمونه، روش نمونه گيري، ابزار تحليل دادها و در نهايت ارائه نتايج پژوهش در قالب جدول و شكل مي پردازد، با عنوان روش تحقيق در مقاله شناخته مي شود. شايد اين بخش از استخراج مقاله به دليل مشخص بودن تمامي فاكتورهاي ذكر شده كاملا ساده بنظر برسد ولي آماده سازي آن به هيچ وجه آسان نخواهد بود. به اين دليل كه بخش روش تحقيق در پايان نامه معمولا بطور مفصلي به توضيح در مورد ابزارها و نحوه گردآوري و تحليل داده ها مي پردازد ولي اين كار در فرآيند استخراج مقاله ممكن نخواهد بود. چرا كه ساختار مقاله اين اجازه را به پژوهشگر نمي دهد كه تمامي اين اطلاعات را در آن بگنجاند و شخص مجبور است كه اين اطلاعات را بصورت مختصر و شفاف در آن بيان كند. بنابراين مي توان گفت كه يكي از بزرگترين چالش هاي پيشروي پژوهشگران در فرآيند استخراج مقاله، چگونگي آماده سازي بخش روش تحقيق است بگونه اي كه مقاله از لحاظ محتوايي دچار مشكل و نقص نشود.


نحوه نگارش  بحث و نتيجه گيري دراستخراج مقاله

موضوع بحث و نتيجه گيري در فرآيند استخراج مقاله بسيار اهميت دارد، چرا كه اين بخش نشان دهنده يافته ها، دستاوردها، اهميت پژوهش و ميزان كاربردي بودن يك تحقيق است. به طور كلي هدف اصلي از نگارش و يا استخراج مقاله اين است كه بتوان يافته هاي يك پژوهش علمي را در اختيار عموم مردم قرار داد. و هر چه اعتبار و رتبه علمي ژورنالي كه شما مقاله خود را در آن به چاپ رسانده ايد بالاتر باشد نشان دهنده اعتبار يافته ها، دستاوردها و نتايج پژوهش شما است. بخش نتيجه گيري نشان دهنده خروجي كار پژوهشي شماست و بنابراين در فرآيند استخراج مقاله و نگارش بخش نتيجه گيري سعي كنيد نكات زير را حتما در آن بگنجانيد:

  • ارائه دستاوردها و يافته هاي با اهميت در پژوهش
  • ارائه بخشي از تحليل هاي آماري كه با يافته هاي تحقيق ارتباط مستقيم دارد
  • ارائه جداول و تصاويري كه به روشن شدن يافته هاي تحقيق كمك مي كند

اما بايد توجه داشته باشيد زماني كه در فرآيند استخراج مقاله قصد داريد يافته هاي تحقيق را آناليز كرده و به بحث در مورد آن بنشينيد، نياز است كه در مورد اهميت و كاربردي بودن نتايج نيز صحبت كنيد. بنابراين زماني كه مي خواهيد بخش بحث و تحليل داده ها را نگارش كنيد نياز است كه فاكتورهاي زير را در آن بگنجانيد:

  • در ابتدا سعي كنيد به مسئله پژوهش اشاره كرده و مشكل تحقيق را به دقت تبيين نمائيد
  • سعي كنيد تحليل هاي درون مقاله را به ادبيات موضوع و نتايج آماري ارتباط دهيد
  • بصورت كاملا تحليلي اقدام به بحث و بررسي نتايج نماييد
  • از بيان مطالب تكراري كه در ادبيات موضوع و مقدمه ذكر كرده ايد، پرهيز كنيد

در صورتي كه تمامي اين موارد را بصورت دقيق و استاندارد رعايت كنيد، در نهايت خروجي كار در فرآيند استخراج مقاله يك كار قوي و قابل استناد خواهد بود كه قابليت پذيرش و چاپ در بسياري از ژورنال هاي ISI, ISC, IEEE, Scopus  را خواهد داشت.

 

نحوه مرتب كردن منابع در مقاله استخراج شده

در نهايت پس از اتمام فرآيند استخراج مقاله از پايان نگنامه نياز است كه منابع موجود در مقاله بر اساس حروف الفبا به انگليسي و فارسي مرتب و آماده شوند. در حال حاضر بسياري از پژوهشگران از نرم افزارهايي مثل مندلي (Mendeley) براي رفرنس دهي در مقالات خود استفاده مي كنند. حتما بعد از اتمام فرآيند استخراج مقاله و قبل از مرتب كرده رفرنس هاي مقاله به ژورنال مورد نظرتان كه قصد سابميت مقاله را داريد مراجعه كرده و در بخش (Instructions For Authors) ببينيد روش رفرنس دهي مورد نظر اين ژورنال چيست. بطور كلي پنج روش محبوب و پركاربرد براي رفرنس دهي در تمامي ژورنال ها وجود دارد كه محبوب ترين آم روش APA است. البته بسياري از ژورنال هاي معتبر از روش هايي مانند Vancouver, Harvard, Chicago, MLA نيز براي رفرنس دهي استفاده مي كنند. تنها تفاوت اصلي بين اين روش ها محل قرار گيري نام، نام خانوادگي، زمان چاپ، عنوان مقاله و غيره در فرآيند رفرنس دهي است.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.